Činjenice o pečurkama bukovače

Najznačajnijih 17 činjenica o pečurkama bukovače uglavnom se fokusiraju na zdravstvene koristi povezane sa konzumiranjem. Pečurke od ostriga su pune antioksidansa poput polisaharida i ergotioneina koji su presudno važni za dobro zdravlje. Pečurke bukovače takođe mogu očistiti zagađenje i jedna su od retkih gljiva mesoždera.

Saznajte zašto toliko ljudi širom sveta uzgaja pečurke bukovače i kako im se možete pridružiti. Uskoro ćete i vi moći da kuvate kulinarska remek-dela sa pečurkama od bukovača koje ste sami uzgajali!

Bukovače smanjuju nivoe LDL holesterola i triglicerida

16. Bukovače sadrže polisaharide protiv raka

15. Bukovače stabilizuju nivo šećera u krvi

14. Bukovače imaju antivirusna, antibiotska i antifungalna svojstva

13. Bukovače smanjuju štetu od slobodnih radikala

12. Bukovače sadrže velike količine ergotioneina

11. Bukovače snižavaju visok krvni pritisak

10. Bukovače optimizuju imuni sistem

9. Pečurke od ostriga poboljšavaju zdravlje creva

8. Bukovače su dobile ime zbog svog oblika

7. Bukovače su oportunistički mesožderi

5. Bukovače se mogu koristiti za čišćenje zagađenja živom, plastikom i naftom

4. Bukovače mogu zameniti meso u receptima

3. Bukovače su bogate vitaminom D

2. Bukovače se mogu uzgajati na slami

1. Bukovače se lako uzgajaju

Mislim da niste ovo sve znali, možete ponovo pročitati ovoga puta od broja 1….