Gulaš bez mesa?

Preukusan gulaš bez mesa. Nemojte da nam verujete, probajte. Jednostanov, a preukusno. Potrebno Vam je:

500 g bukovača,

200g suve slaninice,

500g krompira,

200g šargarepe,

100g crnog luka,

1 mala kisela pavlaka,

2-3 čena belog luka, 1 kašika brašna,

1 mala kašika sirćeta, biber i so. Pa da lagano krenemo.

Oljuštite krompir, operite, isecite na kocke, zatim skuvajte i ostavite da se ocedi.

Bukovaču iseckajte ili iskidajte na komadiće, šargarepu i luk takođe iseckajte.

Ulje zagrejte i propržite suvu slaninicu i crni luk, zatim dodajte šargarepu i pržite dok šargarepa ne omekša.

Zatim na scenu stupaju bukovače. Iseckane bukovače dodajte u sve gore navedeni, posolite, sipajte šoljicu tople vode i dinstajte dok pečurke ne omekšaju.

U čašu vode razmutite kašiku brašna i sipajte u jelo. Sve zajedno prokuvajte na tihoj, ali tihoj vatri, uz mešanje. Pazite da ne zagori.

Dodajte kiselu pavlaku, beli luk i kašičicu sirćeta. Zatim posolite i pobiberite po ukusu. Na karaju umešajte kuvani krompir. Svaka dostupna sezonska salata će biti dobar dodatak ovom jelu. Uživajte i videćete, ne mora obavezno dobar gulaš da bude od mesa. Prijatno Vam bilo.