Preukusan gulaš bez mesa. Nemojte da nam verujete, probajte. Jednostanov, a preukusno. Potrebno Vam je:
500 g bukovača,
200g suve slaninice,
500g krompira,
200g šargarepe,
100g crnog luka,
1 mala kisela pavlaka,
2-3 čena belog luka, 1 kašika brašna,
1 mala kašika sirćeta, biber i so. Pa da lagano krenemo.
Oljuštite krompir, operite, isecite na kocke, zatim skuvajte i ostavite da se ocedi.
Bukovaču iseckajte ili iskidajte na komadiće, šargarepu i luk takođe iseckajte.
Ulje zagrejte i propržite suvu slaninicu i crni luk, zatim dodajte šargarepu i pržite dok šargarepa ne omekša.
Zatim na scenu stupaju bukovače. Iseckane bukovače dodajte u sve gore navedeni, posolite, sipajte šoljicu tople vode i dinstajte dok pečurke ne omekšaju.
U čašu vode razmutite kašiku brašna i sipajte u jelo. Sve zajedno prokuvajte na tihoj, ali tihoj vatri, uz mešanje. Pazite da ne zagori.
Dodajte kiselu pavlaku, beli luk i kašičicu sirćeta. Zatim posolite i pobiberite po ukusu. Na karaju umešajte kuvani krompir. Svaka dostupna sezonska salata će biti dobar dodatak ovom jelu. Uživajte i videćete, ne mora obavezno dobar gulaš da bude od mesa. Prijatno Vam bilo.