Bukovača na kašiku kako smo mi to nazvali ili krem čorba od bukovača, odličan izbor. Za 4
osobe potrebno Vam je:
1 glavica crnog luka,
3 čenja belog luka,
400g svežih bukovača,
1 šargarepa,
1 peršun, malo ulja,
1 čaša pavlake za kuvanje (200 ml),
so, bibir, peršunov list i
1 kocka za supu od povrća.
Očistite povrće, crni i beli luk na sitno, ostalo na kockice. Bukovače slobodno iscepkajte
rukama na veće komade.
U šerpu sipajte ulje, ubacite i crni i beli luk i lagano izdinstajte. Zatim dodajte šargarepu,
koren peršuna i bukovače, sve to zajedno još malo prodinstajte. Nakog toga, dodajte vode da
sve ovo u šerpi bude pokriveno. Ostavite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ubacite
kocku za supu. Posle toga kuvajte još 15-tak minuta, ili dok povrće skroz ne smekša.
Kada je povrće smekšalo, isključite ringlu i ostavite čorbicu da se 15ak minuta prohladi.
Možete sve izmešati štapnim mikserom ili ručno, pa vratite na ringlu. Dodajte pavlaku za
kuvanje i pustite da još jednom sve proključa uz povremeno mešanje.
Probajte, dodajte začine po ukusu, a možete dodati i kisele pavlake. Videćete, možete da
uživate u bukovači i kašikom, spoj zdravog i veoma ukusnog. Prijatno.