Gulaš od tri vrste pečuraka

Jelo koje me je oduševilo, probao sam u Manastiru Rakovica i da naravno, posno je. Neće vas začuditi
ako vam kažem da je jelo pravo osveženje i da apsolutno može da parira gulašu od bilo koje vrste mesa
pa čak i divljači.
Za pripremu je potrebno sledeće:
500 gr svežih počuraka: od toga 300gr bukovača; 100gr šampinjona i 100g šitaka. Obavezno najveći
procenat pečuraka da vam bude upravo bukovača zbog svoje mesnatosti, preporučujem one iz Lidla;


500gr krompira;
3 glavice crnog luka;
1 šargarepa;
3 dl ulja; Preporučujem maslinovo;
4 dl seckanog paradajza;
200 gr seckane paprike;
1 ljuta parpičica; Za prave gurmane;
1 veza peršunovog lista
Biber, so i sušeni začini.


Priprema: Očistiti pečurke, crni luk i šargarepu. Sve sitno iseći, staviti ulje i dodati paradajz i papriku.
Dinstati na tihoj vatri dvadesetak minuta. Dodati krompir sečen na kockice, začin, biber, so i ljutu
papričicu. Dodati bukovaču, šampinjone i šitake i dinstati dok tečnost ne uvri. Kuvati na umerenoj
temperaturi dok svi sastojci fino ne omekšaju.