top

Usluge

bolesti bukovace

Postoji mnogo, uglavnom prepisane, literature koja se bavi problematikom proizvodnje slamnog komposta i proizvodnje samih gljiva bukovača. Iz tog razloga nismo hteli da se bavimo tim vrstama informacija na ovom sajtu. Opšti principi proizvodnje su već dobro poznati, a sitnice i detalje svaki proizvođač prilagođava sopstvenoj proizvodnji shodno afinitetima i stanjem u samom gljivarniku.

Ali usled nedostatka prave literature, prakse i razmene informacija o problemima koji nastaju prilikom proizvodnje gljive bukovače, Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov je ponudilo nove usluge na domaćem tržištu:

  • Izrada biznis plana za proizvodnju bukovače
  • Izrada projekta gljivarnika za proizvodnju bukovače
  • Izrada projekta za adaptaciju već postojećih objekata za proizvodnju bukovače
  • Rešavanje već nastalih problema u proizvodnji bukovače
  • Konsultantske usluge vezane za organizaciju, proizvodnju i prodaju bukovače

Pored psihološkog momenta usled problema u proizvodnji, koji vrlo loše utiče na svakog proizvođača, ekonomski faktor je isto toliko, ako ne i bitniji. Problemi koji nastaju znatno umanjuju prihode, deluju demorališuće i utiču na kontinuitet u proizvodnji koji je vrlo bitan. Sve navedeno rezultuje gubitkom tržišta i ostavlja utisak neozbiljnog proizvođača.

Do sada smo pomogli mnogim proizvođačima da započnu i unaprede svoju proizvodnju gljive bukovače. Rešili smo vrlo uspešno mnoge probleme u samoj proizvodnji na koje su uzgajivači nailazili, na obostrano zadovoljstvo.

Ukoliko i Vi planirate proizvodnju gljive bukovače a niste sigurni odakle da krenete, ili je već proizvodite ali imate probleme u proizvodnji koji deluju nerešivo i frustrirajuće, slobodno nas kontaktirajte. Neke od primera problema u našim gljivarnicima, kao i na terenu, možete pogledati u našoj galeriji.

Info

Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov

Tel: 065 23 065 23

e-mail: office@bukovaca.rs

O bukovači

O bukovači

Bukovača (Pleurotus ostreatus) je ukusna jestiva gljiva, visoke nutritivne vrednosti, i jedna je od najpogodnijih gljiva za proizvodnju proteinski bogate hrane.

Recepti

Šampinjoni

Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov od sada nudi i šampinjone vrhunskog kvaliteta!

Zdravlje

Zdravlje

Konzumacija bukovače dovodi u ljudskom organizmu do smanjenja nivoa holesterola i triglicerida, reguliše krvni pritisak i nivo šećera u krvi.