Postoji mnogo, uglavnom prepisane, literature koja se bavi problematikom proizvodnje slamnog komposta i proizvodnje samih gljiva bukovača. Iz tog razloga nismo hteli da se bavimo tim vrstama informacija na ovom sajtu. Opšti principi proizvodnje su već dobro poznati, a sitnice i detalje svaki proizvođač prilagođava sopstvenoj proizvodnji shodno afinitetima i stanjem u samom gljivarniku.
Ali usled nedostatka prave literature, prakse i razmene informacija o problemima koji nastaju prilikom proizvodnje gljive bukovače, Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov je ponudilo nove usluge na domaćem tržištu:
Pored psihološkog momenta usled problema u proizvodnji, koji vrlo loše utiče na svakog proizvođača, ekonomski faktor je isto toliko, ako ne i bitniji. Problemi koji nastaju znatno umanjuju prihode, deluju demorališuće i utiču na kontinuitet u proizvodnji koji je vrlo bitan. Sve navedeno rezultuje gubitkom tržišta i ostavlja utisak neozbiljnog proizvođača.
Do sada smo pomogli mnogim proizvođačima da započnu i unaprede svoju proizvodnju gljive bukovače. Rešili smo vrlo uspešno mnoge probleme u samoj proizvodnji na koje su uzgajivači nailazili, na obostrano zadovoljstvo.
Ukoliko i Vi planirate proizvodnju gljive bukovače a niste sigurni odakle da krenete, ili je već proizvodite ali imate probleme u proizvodnji koji deluju nerešivo i frustrirajuće, slobodno nas kontaktirajte. Neke od primera problema u našim gljivarnicima, kao i na terenu, možete pogledati u našoj galeriji.
Bukovača (Pleurotus ostreatus) je ukusna jestiva gljiva, visoke nutritivne vrednosti, i jedna je od najpogodnijih gljiva za proizvodnju proteinski bogate hrane.
Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov od sada nudi i šampinjone vrhunskog kvaliteta!
Konzumacija bukovače dovodi u ljudskom organizmu do smanjenja nivoa holesterola i triglicerida, reguliše krvni pritisak i nivo šećera u krvi.