top

Recepti

bukovaca gulas

Gulaš od Bukovače

Sastojci: 500g sveže Bukovače, 3 glavice luka, so, biber, peršunov list, beli luk, 1 kašika brašna i 1 kašičica aleve paprike
Priprema: Bukovaču naseći na krupnije komade, a luk na tanka rebarca. Doliti čašu vode, posoliti i dinstati oko 45 minuta. Pred kraj dodati ostale začine, alevu papriku i kašiku brašna. Lagano umešati i skloniti s vatre.

Pohovane Bukovača

Sastojci: 500g sveže Bukovače, 2 jaja, so, brašno, prezle, ulje
Priprema: Bukovače pospeti vegetom i ostavite ih oko 5 min da upiju salinitet. Uvaljati ih prvo u brašno, pa u jaja i u prezle. Peći sa obe strane na umerenoj temperaturi.

Bukovača sa sirom

Sastojci: 10-12 Bukovača, 2-3 glavice crnog luka, bešamel sos, 2-3 jajeta, prezle, kačkavalj
Priprema: Iseckane Bukovače izdinstati sa sitno seckanim crnim lukom i ohladiti. Bešamel sos pomešati sa pečurkama, umućenim jajima i prezlama, i peći kao "Faširane šnicle" na puteru. Svaku šniclu kada je gotova posuti rendanim kačkavaljem.

Info

Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov

Tel: 065 23 065 23

e-mail: office@bukovaca.rs

O bukovači

O bukovači

Bukovača (Pleurotus ostreatus) je ukusna jestiva gljiva, visoke nutritivne vrednosti, i jedna je od najpogodnijih gljiva za proizvodnju proteinski bogate hrane.

Recepti

Šampinjoni

Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov od sada nudi i šampinjone vrhunskog kvaliteta!

Zdravlje

Zdravlje

Konzumacija bukovače dovodi u ljudskom organizmu do smanjenja nivoa holesterola i triglicerida, reguliše krvni pritisak i nivo šećera u krvi.