top

O nama

bukovaca

Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov nalazi se u selu Pločica, u opštini Kovin. Proizvodnja gljive bukovače obavlja se u najsavremenijim uslovima, pod nadzorom diplomiranih tehnologa, što garantuje maksimalni kvalitet proizvoda.

Ideja o proizvodnji gljive bukovače, nastala u toku studiranja bračnog para Paunov na odseku za Prehrambenu tehnologiju na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, počela je da se realizuje u martu 2011. godine. Na osnovu stečenog znanja i uloženog rada, otpočeli smo naprednu proizvodnju koja se razlikuje u odnosu na postojeću i slabo razvijenu praksu gajenja ove gljive u Srbiji.

Zbog garancije kvaliteta naših proizvoda, ne vršimo otkup od drugih proizvođača, već se oslanjamo isključivo na sopstvene proizvodne kapacitete.

Naš proizvod može se prepoznati po jedinstvenom pakovanju za ovu vrstu proizvoda koje do sada nije praktikovano na ovim prostorima, a garantuje očuvanje svih fizičkih i organoleptičkih kvalitativnih svojstava sveže gljive, uz brigu o očuvanju životne sredine.

Info

Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov

Tel: 065 23 065 23

e-mail: office@bukovaca.rs

O bukovači

O bukovači

Bukovača (Pleurotus ostreatus) je ukusna jestiva gljiva, visoke nutritivne vrednosti, i jedna je od najpogodnijih gljiva za proizvodnju proteinski bogate hrane.

Recepti

Šampinjoni

Poljoprivredno Gazdinstvo Paunov od sada nudi i šampinjone vrhunskog kvaliteta!

Zdravlje

Zdravlje

Konzumacija bukovače dovodi u ljudskom organizmu do smanjenja nivoa holesterola i triglicerida, reguliše krvni pritisak i nivo šećera u krvi.